Geboortefotografie, mijn eerste geboorte gefotografeerd.

geplaatst in: Uncategorized | 0

Na de oproep op mijn site en facebook om een geboorte te fotograferen heb ik twee geboortes aangenomen, die omstreeks dezelfde tijd waren. Waarbij de eerste die gereageerd had voor zou gaan. Nu kun je een geboorte niet plannen, dus het liep anders. Diegene die het laatst uitgeteld was, is het eerst bevallen. En wat was het mooi om te doen.

Maandagochtend kreeg ik een appje dat de vliezen waren gebroken die avond ervoor. Maar dat ze nog geen weeën had….en dat ze afwachten hoe het gaat ontwikkelen. Ze houden me op de hoogte. Spannend het gaat nu echt snel gebeuren. Het is vandaag ook haar uitgerekende datum.

Om 12.30 was de verloskundigen geweest. Ze moeten een hartfilmpje in het ziekenhuis laten maken.

Om 16.30 werd ik gebeld, ze zijn weer thuis en alles was goed. Als het vannacht rustig blijft, worden ze morgenochtend om 8.00 uur in het ziekenhuis verwacht om ingeleid te worden en het bleef inderdaad rustig. Dus de volgende morgen kreeg ik om 10.41 een appje dat ze is aangesloten en nu 3cm ontsluiting heeft. Omdat ik toch wel een eindje moet rijden ben ik even later toch maar richting Deventer ziekenhuis vertrokken, thuis zat ik toch maar te wachten. Ondertussen kreeg ik een app dat de weeen om de 5 min. kwamen en best heftig waren en dat ik wel kon komen. Ik zat echter net in de auto en had de app niet eens gelezen, toen ik gebeld werd dat het toch nog niet zo’n vaart liep. Ik zei dat ik wel rustig zou afwachten, maar ondertussen ben ik wel naar Deventer gereden en kwam ik rond 12 – half 1 in het ziekenhuis. Heb beneden even afgewacht tot ik een appje kreeg met het bericht dat ze 6cm ontsluiting had. Ik ben naar boven gegaan en heb wat foto’s gemaakt. Daarna beneden even wat gedronken. Om 1.45 weer even gekeken en ze had nu 7-8 cm ontsluiting, nu gaat het hard. Ondertussen wat foto’s gemaakt en om 3 uur had ze volledige ontsluiting en mocht ze gaan meepersen met de weeën. Dit duurde ruim een uur en op een gegeven moment zag je het hoofdje komen en toen ging het heel snel en om 16.39 werd de baby geboren, een jongetje, wat een ontlading en ook bij mij de emoties, prachtig.

 

 

 

 

  

 

En nu ben ik aan het wachten voor de volgende die op dit moment meer dan een week overtijd is.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.