Geboortefotografie, geboorte in isala Zwolle.

Afgelopen dinsdag heb ik mijn tweede bevalling gefotografeerd. Ze was 24 juni uitgeteld van haar tweede kindje en de eerste was in twee uur geboren, dus ik zat heel erg in spanning dat ze gelijk met degene uit Raalte zou bevallen of dat ik in Delft zou zijn omdat mijn dochter ook rond die tijd uitgeteld was. Maar gelukkig was het echtpaar uit Raalte al eerder, Lees hier. We hadden zo nu en dan contact om te horen hoe het ging. Ze had nog niet besloten waar ze zou bevallen, het liefst thuis, dat was haar uitgangspunt. Op 2 juli kreeg ik een appje dat alles nog rustig was maar dat ze s’ morgens gestript was en dat ze nu wel wat meer last van haar buik had maar of het echt wat betekent was zeer de vraag. Als het vannacht of morgen niets zou worden dan zouden ze waarschijnlijk dinsdag de vliezen breken of toch inleiden. (Het was nu zondag)

Dus ik was paraat om te gaan, maar er kwam geen telefoon. Even een appje gestuurd en 4 juli dinsdagochtend moest ze voor een echo naar het ziekenhuis, daar hoorde ze dat ze ruim 3cm ontsluiting had en daar verwachten ze dat ze spontaan zou gaan bevallen, als dat niet zou gebeuren zou ze de volgende ochtend om half 8 in het ziekenhuis moeten zijn en zou ze alsnog ingeleid worden of vliezen gebroken worden. Heel spannend allemaal. Maar om half 3 appte ze dat de verloskundige met een half uur langs zou komen omdat ze om de 6 min. krampen heeft. Mocht het doorzetten dan wilde ze toch graag naar het ziekenhuis. Ze zou het me zo laten weten. En ja om half 4 kreeg ik te horen dat ze op weg waren naar het ziekenhuis hier in Zwolle. Omdat de vorige bevalling zo snel was gegaan, ben ik toch maar op weg gegaan, ik woon vlakbij het ziekenhuis dus ik zou altijd weer naar huis kunnen gaan. Om rond 10 over 4 was ik bij hen. De vliezen werden gebroken en ze had toch al stevige weeën op dat moment en zo’n 3 a 4 cm ontsluiting. Ze had het moeilijk omdat de ontsluiting nog niet verder was als thuis en de weeën toch heftig waren. Maar de verloskundige stelde haar gerust dat de weeën wel zo heftig waren dat het goed doorging. Ik ben even in de wachtkamer gaan wachten en kwam later terug, toen de verloskundige ook bleef en wilde even afwachten hoever de ontsluiting was.  En ja toen ging het snel, in korte tijd kreeg ze persdrang en had ze volledige ontsluiting.Nog een poosje persen en de baby, een jongetje, werd net iets voor half 7 geboren. Prachtig weer om te zien, de ontlading, de tranen en de blijdschap. Hun tweede jongetje.

Eigenlijk heb ik geluk gehad, twee vrij korte bevallingen allebei overdag, het kan niet beter en bovenal 6 juli is mijn eigen dochter bevallen van een prachtige zoon.

Hier wat foto’s met toestemming van de ouders.:

3 reacties op “Geboortefotografie, geboorte in isala Zwolle.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.